vidaXL Påslakanset 3 delar 200x200/60x70 cm blommor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
OBH Nordica Knivslip SharpX 9960

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Gul lök Walla Walla ca 100 st frön (ekologisk)
Philips Hue Vit and Color E27-Lampa

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHQ Dammsugarpåse Electrolux E7 (W7-50553/HQN) Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Coffee Maker
Poster - Ananas Topical Energy 21x30cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Engångshandskar Blå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Limstänger, dia. 7 mm, L: 10 cm, 200st.

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster - Ananas Rainbow No.2 40x50cmKönig Trådlös fjärrkontroll för SAS-ALARM-300-serien (SAS-ASRC30vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Cavallini Vintage Australia Map Wrap / Poster
DELTACO grenuttag 10xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, strömbrytare, 1,5m, sva

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Morphy Richards Strykjärn Breeze 2400 W Keramik Auto

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Too glam to give a damn Rosa guld 2 21x30cm
Poster - Kyanit i kvarts 21x30cm
Poster - Love guld 40x50cm

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - COCO Svart Rosa 30x40cmBalkongskydd, variant 1 75 cm creme2 st träram i guld, innermått 10x15 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Kitchen Scale Chrome Effect
Poster - Ankare Guld no.2 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringen5 delad canvastavla världskarta 160*80cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dammsugarpåsar Kärcher 2111