Patagonia W's Fitted Corduroy Pants Smolder Blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fiona Tapet Home NW 552119

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Patagonia W's Fitted Corduroy Pant Bleached Stone
The North Face W's Speedlight Shorts Vanadis Grå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFiona Tapet Nordic Home 440002 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Prana W's Roxanne Capri Orange Pixel
Paintpart Tapet Mormors Tid 4835-2

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
La Sportiva W's Oliana Short Fjord

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Emerio SC-109678.1

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Kari Traa W's Traa Capris CoastPaintpart Tapet Vallila Kompassi 4983-1vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Malmbergs Dimmer Galax 60-600W 1- Pol/trapp
Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5143-1

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Paintpart Tapet Vallila Sarastus 5147-1

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Paintpart Tapet Rullasta 8 5186-3
Steinel Skymningsrelä NightMatic 3000 Twilight Switch Svart
Salomon Pulse Belt purple opulence/medieval blå

På tisdagen godkände ministerrådetBoråsTapeter Tapet Jubileum Helena 5462BoråsTapeter Tapet Jubileum Carl 5487Fiona Tapet Home NW 552013 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
super.natural M's 175 Base Mid Boxer Quiet Shade Melange
Fiona Tapet Living NW 490001

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFiona Tapet Royal Classic 483021 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

EPZI Strömställare med en knapp, utanpåliggande, IP54, 1 polig, grå