Even&Odd active T-shirt - bas - purple gumdrop


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
For Love & Lemons VIVA DRESS - Festklänning - emerald

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Even&Odd active Funktionströja - mood indigo
Freequent RAIN JA WAIST - Parkas - spiced gul

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFilippa K FEMININE - Skjorta - navy Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Filippa K Kofta - mousse
Fashion Union PRINCE - Vardagsklänning - teal

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Even&Odd active Träningsbyxor - jungle grön

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Even&Odd active Tights - tawny port melange

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fashion Union LARK - Kofta - creamFashion Union Plus EXCLUSIVE BURLIN - Långärmad tröja - blåvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Even&Odd active Sport-bh - grape wine
Springfield PCORTADO - Långärmad tröja - grås

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Finery London HINOKI BLOUSE - Blus - daisies lime

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Forever New DAKOTA - Blus - navy
Even&Odd Curvy Blazer - vit
Free People DARLING SKIRT SET - Maxikjol - röd

På tisdagen godkände ministerrådetFree People OM TANK - Linne - peachFrench Connection LIGHT - Blus - baked cherryGANT CAPSLEEVE - T-shirt med print - coral den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
GANT ARCH LOGO - Sweatshirt - winter sky
Gestuz FALA - Blazer - deep pine

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGina Tricot EXCLIDA DRESS - Maxiklänning - high risk röd anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Evans SPLIT FRONT DRESS - Vardagsklänning - navy