Envie de Fraise ROMAINE TANK - Maxiklänning - röd/off vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Esprit FLOWER TEE - Långärmad tröja - navy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Envie de Fraise CERISE - Jerseyklänning - navy blå/röd
Esprit LOGO - T-shirt med print - navy

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEsprit FLUID - Blus - navy Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Esprit Kofta - plum röd 5
Esprit WOVEN MIX - Sweatshirt - navy

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Eivy ICECOLD WINTER TIGHTS - Långkalsonger - matte rosa

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Envii ENNAHLA DRESS - Maxiklänning - röd orange

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Esprit Collection WRAP - Långärmad tröja - navyEsprit Collection FLUENT TWILL - Blus - light rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Envii ENAMADO DRESS - Vardagsklänning - dark grön/vit
Esprit Collection BOLEROCARDI - Kofta - navy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Esprit Maternity NURSING - Långärmad tröja - night blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Even&Odd Skjortklänning - berry
Envii ENASPHALT - Skjorta - smokey
Even&Odd T-shirt med print - blå

På tisdagen godkände ministerrådetEven&Odd Långärmad tröja - cognacEven&Odd Linne - blå/multi-colourödEmily van den Bergh Blus - blå/orange den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Even&Odd active Tights - reflecting pond/petrol
Even&Odd Curvy Vardagsklänning - ochre

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEvans WORK WEAR - Blus - navy blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Element Långärmad tröja - heather grå