Dorothy Perkins DRESS - Skjortklänning - burgundy


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dorothy Perkins Curve SHOWCASE NATALIE MAXI DRESS - Festklänning - coral

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dorothy Perkins TWIST FRONT STRAPPY BODYCON - Fodralklänning - röd tangerine
Dorothy Perkins Curve FRONT TEE - Blus - coral

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenDorothy Perkins Curve PEONY PRINTROLL - Blus - rosa Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Dorothy Perkins Petite TONE - Fodralklänning - navy
Dorothy Perkins Petite STRIPE FORMAL - Blus - multi

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dorothy Perkins RUFFLE - Maxiklänning - blush

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dorothy Perkins PUSSY BOW DRESS - Skjortklänning - ochre

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DP Maternity DRESS - Skjortklänning - ochreDRYKORN SERINA - Vardagsklänning - dark grönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dorothy Perkins LEOPARD WRAP - Jerseyklänning - multi-colouröd
DRYKORN NATINA - T-shirt - bas - schwarz

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
DRYKORN ESMA - Luvtröja - röd

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Escada NERODALA - Blus - offvit
Dorothy Perkins Långärmad tröja - ivory
edc by Esprit DRESS - Vardagsklänning - blå

På tisdagen godkände ministerrådetedc by Esprit SHORT - T-shirt - bas - navyedc by Esprit SIMPLE - Långärmad tröja - light gråedc by Esprit BASIC - Kofta - navy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Envie de Fraise BOY - T-shirt med print - vit
Envii ENNAHLA - Långärmad tröja - vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEllesse TORICES - Luvtröja - anthracite anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Dorothy Perkins GREY HEART LETTUCE EDGE - T-shirt med print - grå