And Less LIONA - T-shirt - bas - deep well


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Anna Field SLEEVELESS TOP WITH RUFFLES - Blus - burgundy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
AllSaints RIVI IDA DRESS - Vardagsklänning - coral rosa
Anna Field Linne - blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAnna Field Blus - bordeaux/rose Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Anna Field Kofta - rose
Anna Field Petite Linne - rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Aaiko LEIRA - Blus - dandelion

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Aaiko MARILLA - Kofta - blush

Försäkringskassan: Regeringen underskattar ASICS LOOSE TANK - Funktionströja - pixel rosaAnna Field Curvy Fodralklänning - dark blå/mustardvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Active by Zizzi AHAWAII ANCLE PANT - Tights - blå
Anna Field Curvy Tunika - petrol

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Betty & Co Blus - grå/purple

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. bellybutton MELISSA - T-shirt - bas - light grå
American Vintage NALA DRESS WITH TIE - Vardagsklänning - verdoyant
Bershka MIT STEHKRAGEN - T-shirt med print - light grå

På tisdagen godkände ministerrådetBershka Blus - vitBershka Blazer - gulBershka MIT GERIPPTEM STEHKRAGEN - Sweatshirt - light grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Bik Bok SOUL - Blus - blå
BIDI BADU TALA LIFESTYLE TEE - T-shirt med print - grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBlendshe Vardagsklänning - röd/rose anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

American Vintage BOOLDER - Kofta - vit