MAMALICIOUS LANGARM MIT SPITZENDETAIL - Blus - jester röd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vero Moda GÜRTEL - Vardagsklänning - grön

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
MAMALICIOUS Långärmad tröja - reflecting pond
Smartwool SLOPE - Knästrumpor - moon beam

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenFila CLASSIC LOGO HOOD KANGAROO - Luvtröja - bright vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fila DRESS DANI - Sportklänning - peacoat blå
myMo Linne - grå melange

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
ONLY Långärmad tröja - pine grove

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
ONLY OFF SHOULDER - Blus - cloud dancer

Försäkringskassan: Regeringen underskattar myMo Huvtröja med dragkedja - petrolSpeedo CONTOURLUXE - Baddräkt - navy/grönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
ONLY Kofta - rose
Naketano Väst - steel

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Benetton BUSINESS BLOUSE - Skjorta - navy

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dreimaster Kofta - mottled grå
Pieces LANGÄRMELIGES PRINT - Vardagsklänning - brun
Herrlicher SAFIA - Långärmad tröja - bloom

På tisdagen godkände ministerrådetDeha PANTA JAZZ - Träningsbyxor - vitSisley WRAP BLOUSE - Blus - vitADIA Tunika - midnight navy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Aaiko FALISSA FLOWER - Vardagsklänning - dahlia
Adrianna Papell BRIDAL - Festklänning - ivory

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenAnna Field Jerseyklänning - calypso coral anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Pieces RUNDHALSAUSSCHNITT - T-shirt med print - off-vit