Topshop Wide Fit WIDE FIT ELLA POINT SELF SERVE BOOT - Klassiska stövletter - blush


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vagabond CASEY - Sneakers - olive/multicolor

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ten Points JOHANNA - Platåstövletter - bordeaux
Vagabond GRACE - Platåstövletter - bordo

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVans AUTHENTIC PLATFORM 2.0 - Sneakers - racing röd/true vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vans ULTRA RANGE MTE - Höga sneakers - asphalt
Vero Moda VMRIE - Sandaler - henna

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Topshop FLOWER - tåsandaler - gold

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Topshop ALICE CROC MULE - Slip-ins - röd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Vero Moda VMGLORIA ELISE - Ankelboots - zinfandelWeekend Ankelboots - cathay nuitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Topshop RIA - Sandaletter - gul
Wallis SPHERE - Sandaletter - navy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Woden NORA - Höga sneakers - navy

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. XTI Ankelboots - plumb
Topshop ROYAL POINT - Sandaletter - röd
Zign Ballerinaskor med remmar - nude

På tisdagen godkände ministerrådetZign Ankelboots - nudeNaketano Huvtröja med dragkedja - blågrå melangeJunarose Vardagsklänning - dark blå/rose den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
ONLY SPITZENDETAIL - Vardagsklänning - blåprint
ONLY Carmakoma CARLUX CECILIA - Blus - lemon curry

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenQueen Mum Linne - vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Topshop UNICORN MULE - Tofflor & inneskor - vit