Public Desire SALT - Klassiska stövletter - berry


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Reebok Classic Sneakers - pale rosa

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Public Desire CECILIA - Klassiska stövletter - grön
Reebok Classic WORKOUT PLUS - Sneakers - chalk/infused lilac

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRefresh Slip-ins - nude Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Rieker Ankelboots - nero/altsilber
River Island Espadrillos - grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
PULL&BEAR Ankelboots - grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pavement MYNTHE - Sneakers - brun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar River Island Sneakers - beigeRiver Island Stövletter - purplevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pavement KATY - Ankelboots - röd
Royal RepubliQ ELPIQUE SHOE - Sneakers - grön

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Roxy ALPS SHOE - Stövletter - tan

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Shepherd JESSICA - Tofflor & inneskor - taupe
RAID MAREA - Sandaletter - khaki
Samsøe & Samsøe BURMA 9638 - Sneakers - grön

På tisdagen godkände ministerrådetsandro ANITA - Sneakers - turquoiseShoe The Bear AYA CHELSEA - Stövletter - grönSelected Femme SLFDONNA TRAINER - Sneakers - decadent chocolate den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Skechers Sport ENERGY - Sneakers - weiß
Skechers Wide Fit WIDE FIT FLEX APPEAL - Sneakers - navy/hot rosa

I den kommande vårbudgeten ökar regeringens.Oliver Höga sneakers - steel anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

RAID RUBY - Sandaletter - khaki