New Look CACY - Ankelboots - mid grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Pinto Di Blu Overkneeskor - blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
No Name GINGER - Sneakers - cedre mastic
Pepe Jeans BROMPTON - Sneakers - vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPeter Kaiser HERDI - Klassiska pumps - mauve Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pieces PSMONET - Sneakers - night sky
Pepen Sole Ankelboots - dark grå

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Office HIX - Klassiska pumps - nude

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Office ALI - Ankelboots - burgundy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Pier One Klassiska stövlar - dark blåPier One Sneakers - dark gråvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Office ABA - Klassiska stövletter - röd
Pier One Cowboy- / Bikerstövletter - cognac

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Pedro Miralles YORK - Peeptoes - amalfi taupe

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pretty Ballerinas Ballerinaskor - navy blu
ONLY SHOES ONLSILJA - Sneakers - rose
Pretty Ballerinas ANGELIS - Ballerinaskor - fuxia

På tisdagen godkände ministerrådetPretty Ballerinas Platåstövletter - angelis ziggy graziaPura Lopez Klassiska stövlar - auroraPublic Desire JAGGER - Klassiska pumps - rosa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
PULL&BEAR Höga sneakers - röd
RAID VENUS - Overkneeskor - tan

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenRAID PAULINE - Klassiska pumps - nude anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

ONLY SHOES ONLSAGE STAR - Sneakers - vit/gold