Dorothy Perkins MISSION - Ankelboots - chocolate


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Esprit NICOLETTE - Sneakers - navy

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Dorothy Perkins ASHER - Cowboy- / Bikerstövletter - grå
Esprit COSY BOOTIE - Tofflor & inneskor - grå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEsprit LUNA ZIP BOOTIE - Stövletter - dark grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Even&Odd Ballerinaskor - rose
Even&Odd Klassiska pumps - gunmetal

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Dune London ESCAPE - Sneakers - blush

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Dune London CARING - Ballerinaskor med remmar - ivory

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Even&Odd Stövletter - rödEven&Odd Wide Fit Klassiska pumps - nudevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Dune London CWARTZ - Klassiska pumps - pewter
Fratelli Rossetti Stövletter - tabacco

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Faith BARIOT - Klassiska stövletter - wine

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Felmini GREDO - Cowboy- / Bikerstövletter - pacific/ash
Dolce Vita HINLEY - Cowboy- / Bikerboots - brun
flip*flop COTTAGE MATE - Tofflor & inneskor - grå

På tisdagen godkände ministerrådetGioseppo Stövletter - rojoGabor Platåstövlar - schwarzGabor Klassiska pumps - antikrosa den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Gabor Stövletter - dark purple
GANT NATALIE - Snörstövletter - mud brun

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGEDEBE KATE - Ballerinaskor - multicolor anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Élysèss Snörskor - bordo