Cassis côte d'azur EVAELLE - Klassiska stövletter - noir


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Clarks Originals DESERT BOOT - Sportiga snörskor - zand

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Cassis côte d'azur LAETITIA - Snörstövletter - blanc
Colors of California Ankelboots - natural

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCopenhagen Sneakers - beige Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Cream SOFIA - Ankelboots - warm taupe
Crocs CLASSIC - Slip-ins - ballerina rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Casadei Klassiska stövlar - cappucino

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Casadei CHARLOTTE - Stövletter - lac rosa

Försäkringskassan: Regeringen underskattar DC Shoes TRASE SE - Sneakers - wheatDiesel SLANTY D-SLANTY HPD - Klassiska pumps - rosa denimvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ca'Shott Snörstövletter - cognac/beige
DNA Footwear BV Stövletter - burgundy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Donna Carolina Cowboy- / Bikerboots - poncho nero

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Dorothy Perkins Wide Fit WIDE FIT DRAKE - Klassiska pumps - gold
Camper PEU PISTA - Stövletter - medium grå
Dorothy Perkins HEAVEN - Slip-ins - nude

På tisdagen godkände ministerrådetDorothy Perkins SUNSET - Sandaler - pale blåDorothy Perkins GRETA - Klassiska pumps - camelDorothy Perkins ANNIE - Ankelboots - vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Dune London KARENA - Sandaletter - tan
Dune London PROMPTED - Vinterstövlar - tan

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenEmporio Armani Sneakers - vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Caprice Sneakers - ocean