Anna Field Sandaler - röd


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
BEBO ADRINA - Klassiska pumps - cobalt blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Anna Field Klassiska stövlar - vit
BEBO LAURA - Klassiska stövletter - multi

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBilli Bi Slip-ins - old rose Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bianca Di Cowboy- / Bikerboots - etero nero
Bianco CHUNKY STREET - Sneakers - light rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Anna Field Slip-ins - vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Anna Field Sandaletter - soft rosa

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Bianco LACED UP SHOE - Snörskor - roseBianco Stövletter - purplevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Anna Field Ankelboots - gunmetal
Blå by Betsey Johnson GINA - Sandaletter - ivory

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bronx Stövletter - offvit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Bruno Premi Stövletter - evoque nero
Anna Field Ankelboots - rosa
Bullboxer Platåstövletter - cognac

På tisdagen godkände ministerrådetBuffalo CARNELIAN - Klassiska pumps - nudeBy Malene Birger GORENITAS - Sneakers - pure vitCoolway CRUISE - Ankelboots - win den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
CMP RIGEL MID SHOES WP - Terrängskor - grå/fuxia/ice
Camper COURB - Sneakers - medium blå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCAFèNOIR Sneakers - nero anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Anna Field Select Klassiska pumps - dark blå