Salomon X ULTRA 3 MID GTX - Hikingskor - acai/evening blå/living coral


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Vans ULTRARANGE 3D - Sneakers - federal blå/blås

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Salomon XA ELEVATE - Löparskor terräng - dark purple/blå curacao/acid lime
Viking GYDA - Gummistövlar - gul

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenZign Klassiska pumps - grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fila DISRUPTOR - Sneakers - marsala
Yes I Do LOVE - Peeptoes - nude

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Selected Femme Stövletter - dark navy

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Sorel EMELIE FOLDOVER - Klassiska stövlar - light brun

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Francesco Milano Slip-ins - neroALDO PROLIA - Höga sneakers - bonevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Steve Madden EDITT - Klassiska stövletter - taupe
ALDO STESSY - Klassiska pumps - light rosa

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
ALDO ASTEILIA - Klassiska stövletter - vit

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. ANGULUS Snörstövletter - evora grå/rose
Tamaris Platåsandaletter - vit
A.S.98 Sandaler med skaft - nero

På tisdagen godkände ministerrådetAigle TENERE LIGHT - Sneakers - sandAlma en Pena Platåstövletter - sandAnna Field Slip-ins - rose den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Anna Field Snörskor - cognac
Anna Field Ankelboots - cognac

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCall it Spring EDALEWET - Slip-ins - champagne anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

The North Face SAFIEN MID GTX - Hikingskor - grisaille grå/ion blå