SLEX BARNSTOL


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
NY baby k'tan bärsjal str L

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Star wars sängkläder stormtrooper
Meddela bröstpump

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBritax bilbarnstol Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Flytväst Simväst Batman Simma Bada Sommar Helt Nytt
Lindam Stilren Säkerhetsgrind passar öppning 64.5cm-102cm - barngrind

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Amningskudde

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
NG Baby Sänghimmel Sensitive Vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Haklappar frottéSkötbäddvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Bitleksak i trä och silikon - Ljusturkos!
hipseat prevet o-type ben 6 i 1 bär stil baby bärare barnslinga

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
T-shirt Viva La Empire Svart herr tshirt 2XL

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. T-SHIRT Vältränad nr 58 Svart 160cl
Kantskydd till spjälsäng skydd barnsäng äldre tyg med klöver retro/vintage
T-shirt Pull Yourself Together Svart herr tshirt 3XL

På tisdagen godkände ministerrådetRalph Lauren, Skjorta, Strl: 32/33, LilaSprillans Ny T-Shirt XL* JOHN DEERE *Blå* Snygg*Hilfiger Denim, Skjorta, Strl: L, Vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Helt ny ljusblå Slim Fit skjorta från a.falk (XL)
Eton, Skjorta, Strl: 41, Blå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenStenströms, Skjorta, Strl: 40, Slimline, Vit, Bomull anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Spjälskydd Mumin