Konstsmide Markspot 7658


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Edelrid Shield Lite Helmet oasis-snow

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Malmbergs Väggarmatur Eklof I Mörkgrå
Delta Mini vägglampa vit

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCamp Sky Carbon Poles Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Edelrid 6 Point Grödel lead
TSL W's 305 Ride Snowshoes Pacific

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
LED-Lampa GP Moodlite Cube 400

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Mammut Nordic OTI 3-Season Sleeping Bag 195cm jay-dark jay (2019)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar EKO Rättika/Daikon Frön/Groddar Microgröns 20 gramGurka Crystal Lemon 3 st frönvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Moodlight Fjäril
La Sportiva Tarantula Blå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nature Ogräsduk 0,75x2,5 m 6030225

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Startkit odling - etiketter, vattenstrilar, odlingspåsar och penna.
Ellysen Diskret, Uplight skärmad LED Altanbelysning 230V
XL Eko cert. Kökshanddukar 1 x 1 meter, Zebrarandig

På tisdagen godkände ministerrådetNature Trädgårdsavfallspåse fyrkantig grön 252 L 6072405Hoka One One W's Ahari 2 Running Shoes marlin/blå ribbonSalomon M's Crossamphibian Swift 2 Shoes Poseidon/Taos Taupe/Ebony (2019) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Meindl M's Litepeak GTX Shoes Graphite/Dark Röd
Luktärt Blå Ripple 5 st frön

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPaprika Diamond (ekologisk) 10 st frön anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ellysen Sparsam, Vägglykta N Rostfri E27 230V