ABS s.LIGHT Compact Zip-On 30l Glacier Blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hilleberg Nallo 2 Röd (2019)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Camp Crest
Terra Nova Foehn 2 Tent (2019)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTherm-a-Rest Trekker 25 Chair Röd Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Therm-a-Rest NeoAir Xtherm Max SV Mat Large Vapor
Nordisk Telemark 2 Footprint (2019)

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Toko Board Grip 2.0 Anti-Slip Bearings

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Holmenkol Grip Grip Wax 45g Röd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Nordisk Oppland 3 Footprint (2019)Hilleberg Keron 3 GT Röd (2019)vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
ATK Freeride Spacer Touring Bindings Accessories
CAMPZ Spare Rubber Cord 3mm 10m (2019)

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Nordisk Selma 0° Sleeping Bag XL (2019)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Exped MultiMat Duo
Therm-a-Rest Oberon Sleeping Bag Long Gul
Wildo Fold-A-Cup Big Light Grå

På tisdagen godkände ministerrådetStanley Classic Vacuum 1L Hammertone Navy (2019)Petzl JAG System PulleyPetzl Simple den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Petzl Ascentree
Mammut Magic Boulder Chalk Bag granit (2019)

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenWild Country Proton 12 cm Sport Draw anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Helsport Lavvu 4-6 Varanger Floor 8 Corners