LED-lampa med clips. Perfekt för resor, tåg eller innan sömn!


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Ljusstake Stone Gold - Natur

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kids Concept, Lektält Star, Grå
Ekelund ROSENSKÄRA Löpare 35X80 CM

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenGloben Lighting Bordslampa Crystal Small Krom Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt LED-belysning infälld DioDor DIO-TL60-FN 10 W Varmvit Vit
Globen Lighting Pendel Mini Decco Svart

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
LED-downlight Dimbar Warm Vit 5W

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Kids Concept, Bord, Linus, Grå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar LED-belysning infälld OSRAM Switch Batten 4058075106437 8 W Varmvit VitDekorationsbelysning för Trädgård solcell, Bivhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Kids Concept, Förvaringsbox 2-set, Grå
Belysningssystem PlugShine LED-armatur för utomhusbruk LED 2.5 W Varmvit Paulmann 93951 Rostfritt stål

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Utomhusbelysning Richmond - large

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vejers Vägglampa - Borstad stål
Ljusstake Granny, Grön
Orthex Eden örtkruka 12x12 cm

På tisdagen godkände ministerrådetDammskyddsmask utan ventil FFP1 D 3M Aura 9310+ GT500073215 20 stPierre Cardin Bäddset - Påslakanset Svart Randigt 240x220Skylt i trä, Wooden deco, Bror den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Konarvläder Handskar för skoggsbruk Storlek (handskar): 9, L EN 388 , EN 381/7 CAT II L+D worky Dachs-FORST 1604 1 par
ESD Säkerhetslågskor Albatros Freestyle BLK ESD 43 S1P Svart

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSäkerhetslågskor Albatros 64.108.0 46 S3 Svart anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Fjäderhjärta