Skärlinjal - Metall - L: 40 cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster Rosa träd, 50x70 cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster droppar, 50x70 cm
Reflex - Nallebjörn

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren6 i 1 Beröringsfri Termometer för barn och vuxna etc Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt BABBLARNA Bäddset Spjälsäng - Vi Flyger
L.O.L. Surprise! Opposites Påslakanset Bäddset Vändbart 135x200c

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster rulltrappor, 50x70 cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster Lavaström 50x70 cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster svartvit bild med röd golden bridge, 50x70 cmPokemon Pika Pika Gympapåse Barnväska 44x37cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster Dancing with flour, 30x42cm
Paw Patrol LED Lightbox A4

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Byggklossar - rymdskep -188 pcs

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Label Manager Dymo - 9-12 mm
Bergsklättrare, vinter Storlek 70x100 cm
Poster - Mars planet ram 1 70x100cm

På tisdagen godkände ministerrådetMiniklädnypor - 25 x 3 mm - Björk - 100 st20 knappar med London-motivHobbykniv set flera delar den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Harry Potter Quinnie Goldstein Magic Wand (trollspö) - Replika
Gitarr Capo / Barreklämma - Guld

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKudde Vinterlandskap Snögubbe LED-belysning 45x45 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster resväskor, 50x70 cm