HQ Juleljus 100 LED


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Leksand 5 ljus ljusstake med hästar och hjärta

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tefal Jamie Oliver Stewpot 24cm 4,7l
Poster - Lejon King Zingo 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Zebror i hjärta 21x30cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster gamla cowboystövlar, 50x70 cm
Funktion Universalkniv 11 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
grenuttag, 8xCEE 7/4, 1xCEE 7/7, brytare, petskydd, 2m kabel, sv

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
COOKBOOK HOLDER COPPER

Försäkringskassan: Regeringen underskattar salladslök HELA 300 frön - Ekologiska fröer - Enkla BlommorPoster - Sweet Guld no.3 A4 21x30cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - G klav Lila blå 3 30x40cm
Ida Ljusstake 7 ljus röd

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Matta Bari Svart 70X200 CM

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Prydnadsfigur, Ett multifärgade hjortpar
Poster - G klav Svart med Blå bakgrund 21x30cm
1/2 tums bsp manuell radiator luftventil blötdämpningsventil

På tisdagen godkände ministerrådetJake och Piraterna Filt FleecefiltAbstrakt, oljemålning 130x90 cmMatta Vide Vit 60X90 CM den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Läppar rosa A4
Matservis GM20 - 13 delar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenLiten förkromad rosett för diskbänk med 25 mm diameter anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - Too glam to give a damn Rosa guld 2 21x30cm