40CM LIGHTHOUSE LED LIGHT


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster - I love Selena Gomez Sosa 21x30cm

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Do more of what makes you happy No.14 30x40cm
Poster - Ananas Topical Moon 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Vilda djur no.2 barn 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - One rose 21x30cm
ISOTRONIC Ultrasonic Pest Stopper 20 - 70 kHz 4.5 W Indoor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Röd lips no.2 21x30cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Do more of what makes you happy No.10 40x50cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Fiskars Cirkelspridare puls med hjulOBH Nordica Tekokare Magic Teavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Do more of what makes you happy No.5 40x50cm
HQ Juleljus 100

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Love med målat hjärta nr.2 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Elefant Road 40x50cm
DYMO M1 Brevvåg 1kg (S0928980)
Varta Minions Nattlampa

På tisdagen godkände ministerrådetHQ Lysdiodlampa i halogenstil MR16 GU10 1,7 W 140 lm 2 700 KJordad apparatkabel, Dansk (DEL-109DK)DELTACO grenuttag 10xCEE 7/4 uttag, 1xCEE 7/7, 5m kabel, vit den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
HQ Dammsugarpåse Moulinex Powerclean (W7-51511/HQN)
Poster - G klav Lila blå 2 30x40cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKarta över Malmköping, Södermanland anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster - I love you älskling 40x50cm