( Väggdekor, Väggord ) Hemma bra men Husvagn bäst


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Night Mission med fordon

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Playgo Rutschkana med djungeltema 2810
Magnet - Happy birthday

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAlga Bondespelet Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Formsorterare liten
Alga På Spåret

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Ko - Warmies

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
En bebis elefant som kan gå och röra på huvud och snabel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Inomhus & utomhus Termometer Hygrometer TA318Tomtepåse i tyg till vinflaskanvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
TROLLS Branch Troll HAIR RAISING
Willex Regnställ strl XL röd och svart 29151

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Förtältsmatta L 250x500 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Väggdekor - 2st Kaffekoppar
3Doodler Create+ Basic Pen Set
Trädgårdshandske Papillon - Orange

På tisdagen godkände ministerrådetOskar&Ellen, Figurer till sångpåsen 1Spiralskivare för grönsakerVas klart glas H20 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Trälåda för mjölktänder
Nätpåse

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenAutomatisk såsvisp anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Jumbo Termometer 40cm inomhus eller utomhus