vidaXL Sofföverdrag med stretch grå polyesterjersey


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Bordsduk till ölbord med 2 stoppade sittdynor Vit 240 x 9

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Rullgardin marinblå 100 x 175 cm mörkläggande
vidaXL Brandslang 20 m med D-Storz-kopplingar 1 tum

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Elektrisk vinsch 1000 W 200/400 kg Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt 3/4 tums trådrörs-tejpanslutningsdetaljer, gjutjärnsmässing
vidaXL Kamaxel-/Vevaxelinställningsverktyg 12 delar V8 V12 N62 N

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Mörkläggningsgardiner 2 st dubbla lager 140x245 cm beige

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
vidaXL Handfat Yddingen Vit Keramik överflödsskydd

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Rullgardin randig grå 50 x 100 cm transparent40x50 cm Passepartoutkartong, plexiglas och bakbrädavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL Gatlykta RVS 2 kupor 220cm
vidaXL Konsolbord mexikansk Coronastil furu 90x34,5x73 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
vidaXL Arbetsbänk fällbar

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 125cm gasrör 1/2 "manlig x kvinnlig snabbspänningsarmbåge
vidaXL Jordborr 80 mm Stål inkl. förlängningsrör 5 meter
vidaXL Grillset i 3 delar

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Påslakanset 2 delar 135x200/80x80 cm vinrödvidaXL Konsolbord i teak harts 100x35x75 cmvidaXL Stolsöverdrag 4 st svart den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Traktorsits med ryggstöd svart
vidaXL Vindskydd bark 400 x 100 cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Kuddöverdrag 4 st linne-design 80x80 cm rosa anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

vidaXL Påslakanset i bomullssatin 3 delar 240x220/80x80 cm vit