Badrumsmatta svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Shell Bardispenser

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Fassadflagga tysk
vidaXL Stolsöverdrag piké stretch beige 6 st

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenProPlus Avlägsningsverktyg för Bilradio, 12 st 590114 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt vidaXL Fyrkantig Brun Bambumatta 80 x 200 cm
vidaXL Riktningsverktygsats XXL med förvaringsväska

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Presening 4,0x6,0 m. 65G

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Poster - Hästar No.3 50x70cm

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Konsolbord i massiv teak 90x30x80 cmMelitta Espresso Perfekt Clean CareSetvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
vidaXL 8-Delars Avdragarsats vindrutetorkare
vidaXL Trådgardiner 2 st 100x250 cm gräddvit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Victor Örngott Hjärta

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Kvalitet köksfläktarventil 120mm standard torr
Abstrakt blommor, oljemålning med ram, 30x40 cm
Trädgårdsslang tappa 3/4 "kula ventil med metall snap

På tisdagen godkände ministerrådetvidaXL Jordborr 180 mm Stål inkl. förlängningsrör 5 meterAfrika - CanvastavlavidaXL Staketstolpar 4 st hasselträ 120 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Rektangulärt poolskydd 260 x 160 cm PE Blå
Dot Star 100cm pappersstjärna vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Badlakan 5 st 100% bomull 360 g/m² 100x150 cm persika anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Hensun Keramisk allkniv 3"