Metallskylt Toilet


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Dra-på-lakan för vattensäng 2 st 1,8x2m bomullsjersey nat

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ansmann Pannlampa med LED grå och vit 1600-0077
Broderad Julduk / Bordsduk / Duk till bord - Julmistel

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster Sjöjungfru, 70x100 cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Bosch Blender MMBM7G3M Silent
Sminkväska Rosor

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Tuff batteridriven adventsljusstake guld

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Mango Box - 6 Assorted

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Melitta Vattenkokare Prime Aqua MiniLjuslykta present 20 cmvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Ranex by Smartwares Classico Vägglampa 230V Svart
Poster Blommor, 70x70 cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Brennenstuhl jordad förlängningskabel, CEE 7/7 - CEE 7/4, 10m, b

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vita (Umage) Willow Vägghängare Dubbel - Svart
Träskylt Bröllop Welcome To Our wedding
NORDIC HOME CULTURE power blender, 1200W, upp till 28000 rpm, si

På tisdagen godkände ministerrådetFiskars Omelett-/pankakspanna 22cm HFTristar Slowcooker 3,5l Termostat 180WDELTACO ojordad apparatkabel, rak CEE 7/16 - rak IEC C7, 3m (DEL den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Plastskål Swirl Limegrön
Champion Köksassistent 650W, Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenvidaXL Sidobord i massivt återvunnet trä 50x50x35 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

wolfcraft Flexibel axel 8 mm 1300 mm 2147000