Nature Växtskydd rishalm 1x1,5 m 6030105


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Bolsius Doftande värmeljus 144 st French Lavender 103626949377

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
EGLO Taklampa CARLTON 1 3x60 W svart och koppar 49991
HIP Bäddset 5582-H ELESSA 140x200/220 cm flerfärgad

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenUbbink Niagara vattenfall 90 cm rostfritt stål LED-lampor Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt bhp Sidobord guld och svart 36x51 cm metall B154390
Karta över Herrestad, Bohuslän

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Melitta Vattenkokare Prime Aqua (21299)

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
YATO Avdragare för syresensor och bränsleinjektor

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster Dry Martini, 50x70 cmGusta Hållare för köksrullar Bernar vit 09158020vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Telesteps Stege Classico Line 3,8 m 60238-501
Fotoram Barn Baby Boy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Capi Vas Nature Row elegant låg 46x58 cm brun PKRWB783

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skrivbordslampa svart SALADO
Capi Fyrkantig odlingslåda Nature Rib 40x40 cm svart PKBLR903
Poster Retro Blomma, 70x100 cm

På tisdagen godkände ministerrådetEGLO Pendellampa OviedoPoster Grön växt, 70x100 cmFågeldekoration Hängande den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster Lady in röd, 50x70 cm
Fotoram/Fotohängare Moln Rosa/Bå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSealskin Toalettborste Bloom aqua 361770530 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Overseas Kudde taft/jersey 45x45 cm antracit