Plåtburk Betty Julgodis, Strömshaga


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
vidaXL Herrbetjänt 49x41x108 cm svart

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Ariete Vintage Brödrost ljusblå
HQ Möbelborste med naturhår diameter 35 - 30 mm (W7-60465N)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenRetro badrumsförkromad plast vintage bad duschhuvud ersättning Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster Stadsbiblioteket (i färg) 100x140 cm
vidaXL Pall äkta läder brun 60x30x50 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Taveltorkare Vitboard - Mus - Magnetisk

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HQ Ugnslampa E14 40 W (LAMP O12HQ4)

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Regndusch rostfritt stål rund 30 cmJULGRAN I PLAST 30CMvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Palettblad "Wizard Pineapple" 15 frö
Dammsugarpåsar Waves VC-104849

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster Textkarta Sveriges län 100x140 cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. W&G W&G Fototapet Avalon 00115
Dinosaurie Filt, Fleecefilt
Emerio Pizzaugn/box "Buon Appetito"

På tisdagen godkände ministerrådetCLP Kontorsstol Pacific med Massagefunktion, brunBeurer Termometer Inomhus HM16 (B67915)Gastromax Allkniv 33 cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Träram i guld och svart, innermått 50x70 cm
Karta över Värnamo, Småland

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSmåfolk Badcape, Handduk Badlakan med gröna äpplen anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Staedtler permanent marker bröd grön