Fiskars Lyftsax WoodXpert M


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
HQ Ugnslampa T22S 15 W E14 (LAMP O14HQ4)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Porttelefon Kamera
Abstrakt, oljemålning på duk, 50x60 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - Every day is a new beginning 30x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Vimpel 300/50
Grytunderlägg häst i ull

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
vidaXL Satsbord set 3 st massivt sheeshamträ brun

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
HID Xenon Lampa H7 6000K 12V 35W

Försäkringskassan: Regeringen underskattar vidaXL Konstväxt Monstrera med kruka 45 cm grönBirch Hiking Trailvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
25 st Etikett hjärta guld (821060)
Diamantslipskål - dubbelradig 125 mm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Hama Väderstation EWS-152 Vit (123126)

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skål - Pastel Sosa
Glas - Papavero
Hundnät, 1X100 met C-flex

På tisdagen godkände ministerrådetPoster Sjökort Dalarö, Nynäshamn, 50x70cmPoster Timglas, 50x70 cmvidaXL Duschhylla i 2 nivåer med 2 krokar metall den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Batteridriven ljusslinga randiga bollar vit med timer funktion
Gastromax Brödform/Långform 1,7L svart belagd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenDinner Set Flowerly 30 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Arbetsbord i aluminium 3 delar