König Röklarm (SAS-SA100)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Soffbord vit/cherry

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
vidaXL Kärnborr diamant våt och torr 63 x 400 mm
25 st Multisågblad precision, 33 mm, universalfäste

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenvidaXL Skohylla med 8 hyllor metall och non-woven tyg svart Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Lampa Luxo Verit 13w svart
Kruka pokal med kronkant antikguld 21 cm

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Magnet / Kylskåpsmagnet Varg

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Fiskars Knivslip Edge roll-sharp 16,5

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Angelica Örngott HjärtaBärbar grill 363 mm2vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Isform Boll / Bollform / Kula - Silikon - (Svart)
Papperspompomer - Ljusturkos - 3 st

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Dammsugarpåsar Waves VC-15011

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Pelargon Diva Star 5 frö
Hällskrapa - Keramiska plattor
Digital Våg med lite större platta (200g Max / 0.01g)

På tisdagen godkände ministerrådetVäggord - Coffee my drug of...Do what makes you happy, 90x60 cmSÅHJÄLPAREN den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Allkniv 300 mm
vidaXL Julkrans med LED-lampor 5 m

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGEAR Grilltång anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Bakform - Isform - Snopp