Star Wars - Imperial fleet blåprint


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Dammsugarpåsar Nilfisk Coupe

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Linjal X-30 plast - 30cm
Cirkulär Kniv Chop & Roll

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSegelbåt, 50x60 cm oljemålning Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Ranex by Smartwares Classico Lyktstolpe 230V 175cm
Blaumann Pajform Copperline

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Handduksställning Vintage

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Citatmagnet Charlotte Bronte

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Video/ström-kabel, 1xström ha - ho & 1xBNC (MM-82C)7 unika handgjorda Julkort sötavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pommesskål 10x16,5cm
Ölglas Snoppmätare

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
NORDIC HOME CULTURE, portabel mini luftfuktare, 8h användning

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. 40 dekor klädnypor flerfärg
Poster Påfågelfjärder fjäder svart/Vit A4
Jolly Light Mini Batteridriven ljusslinga vita bollar

På tisdagen godkände ministerrådetFiskars Tygsax - Fabric RazorEdgeT - 23 cm - SkräddarsaxbaklådaCinema Lightbox (21 X 15 cm) den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
vidaXL Taklampa i metall 2 st höjdjusterbar modern vit
Emerio Kokplatta Dubbel m. Handtag

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenbasicXL Microfiberpåsar Miele FJM-GN (BXL-51416) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

TV Led slinga 14.4W 60 LEDs SMD 5050 USB