Plåtburk Birgitta Lindeblad Pepparkakor, Strömshaga


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Fjäril 3D med magneter 12 st / förp natur höstfärg

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Kylskåpsmagnet
Electrolux Dammsugarpåse E200B

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenBAHCO Verktygssats med skruvspetsar 31 st 59S/31-1 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Fällbar sittbänk med förvaringslåda svart
Karta över Fagersta, Västmanland

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Karta över Mjölby, Östergötland

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Tråd 40-ljus batteridriven ljusslinga svart tråd med timerfunkt…

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Indisk mediamöbelvidaXL Snurrbara barstolar 2 st konstläder vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Tala Mini Rivjärn Tala (1 st)
Indisk väggdekoration vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Stjärna LED ljusslinga

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Waistsaw - Grensåg - dragsåg - bekvämt handtag 41 cm
Vadderade kuvert med bubblor , 10 st/förp A4 storlek 20x27
Matta Duke 70X200 CM

På tisdagen godkände ministerrådetFRÖER BLOMMOR - DUBBEL VALLMO ROSA & MÖRKLILA BY ENKLA BLOMMORChampion Köksmaskin 700W RosaPalettblad Wizard Mix 10 st frön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Polermaskin 1400W + tillbehör + polish
vidaXL Påsfri cyklonisk dammsugare röd

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTefal Ceramic Control stekpanna 28 cm (Vit) anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Diskborste med ställ