Poster - Earth No.1 30x40cm


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Trådlös RGB-LED-styrning via wifi och mobilen

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Bob Marley No.5 30x40cm
Poster - Peperoni No.1 30x40cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster - But first coffee No.20 40x50cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster - Man And Women 21x30cm
Strandfilt rund - Mandala grön

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster - Ocean woman No.1 70x100cm

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor / Väggtext - Kryddspussel

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Butterflystol i skinn, SvartGlasknopp - Klar fyrkantigvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Poster - Gula blommor 30x40cm
Yankee Candle Clean Cotton Electric Base

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster - Dream without fear love without limits 30x40cm

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster - Small moments Big memories No.6 21x30cm
Julskydd till vinflaska!
Yankee Candle Q4 Bundle Up Large Jar

På tisdagen godkände ministerrådetLambretta Innocenti MetallskyltPoster - Papegojor no.3 21x30cmBultsax 24", 600mm. den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster - Best Friends No.5 30x40cm
Poster - Diamant guld no.7 40x50cm

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster - Färglad undulat 40x50cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Väggdekor - Fåglar på kvist #5