4Living Bordslöpare Svart


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Badhandduk Ananas

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Jamie Oliver Terrakotta Skål Vintage Blå 31 cm
4Living Dörrmatta "Smidesjärn" 45x75 cm

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredaren4Living Bomullsmatta "Jerry" 60x90 cm Grå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Skylt i trä, Wooden deco, Katt
Yankee Candle Classic Large Jar Viva Havana Candle 623g

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Julgranskula Grön Ingrid

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Affisch Poster Golden Retriever Hund Hundras Målning 33x48

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Smart mat för dina barn 9781407561981Julgranskula Grön Agnetavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Julgranskula Blå Christian
Mojito set glas och tillbehör.

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Julgranskula Grön Yvonne

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Trolls Måla Din Egen Kudde Med Päls Pysselset
Poster A3 30x42cm Mojito Drawing
Råsmart familj 9789174241235

På tisdagen godkände ministerrådetPoster - Tomten och renen 30x40cmPoster - But first coffee No.4 21x30cmPoster - Grön växt Maspalomas No.1 40x50cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Emaljskål, 6dl, vit
Frozen Frost 8 Panel Wall Mural Väggdekor Tapet

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenFontän för trädgård 25x25x35 cm anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Julgranskula Röd Lisa