Icebreaker M's Tech Lite SS Crewe Shirt Prussian Blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Peak Performance W's Power Hood Sweatshirt Mahogany

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Svedbergs Love Me Sargmonterad Blandare
Axor Termostatblandare Massaud Inbyggnad 1 Funktion

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenCraft W's Essential VN SS Shirt Vit Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mora Armatur Tvättställsblandare NYXX B5 Med Push Down- Ventil Krom
Gustavsberg Tvättställsblandare Estetic Hög Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Demerx Blandare Kattegatt inkl. bottenventil

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Mons Royale M's Shaun-Off 3/4 Legging Navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Lundhags W's Makke Pants Regular Röd/Dark RödGrohe Tvättställsblandare Allure 32146 Lvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Grohe Badkar- och duschblandare Atrio
Arc'teryx M's Delta LT Zip Shirt Gwaii

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
FM Mattsson Badkarsblandare Origo 160 cc

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Duschbyggarna Termostatblandare MIX För Badkar Med Pip 150 c/c
Amundsen Sports M's Boiled Hoodie Laced Faded Navy
super.natural W's Essential Cuffed Pants Light Tempest 3D/Stone Blå

På tisdagen godkände ministerrådetMarmot W's Kodachrome Pants Dark SteelUnidrain Utloppshus 32 mm GråElectrolux Värmepanel EG40W150 den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Salomon M's Wayfarer Mountain Pants night sky
Blåair Classic 480i

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCaso SV500 anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Haglöfs M's Siljan Parka Deep Woods Melange