Affisch Poster Svart Karta över Sverige med Text 33x48


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Skalkniv, Lord Nelson

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
babyFEHN Funky Friends Sängmobil
Väggdekor väggord väggtext Family where life begins and

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTräbokstäver Home Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster A4 21x30cm Dreamer
Poster A4 21x30cm Ballerina Shoes

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Herrparaply Gräsand

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Damparaply Leopard

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Väggord - Du är allt jag nånsin önskat.. VitGel Pads- Fixarevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Snugpak All Weather Shelter
Dog Tea Infuser

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Aromalampa i Keramik Buddha Turkos

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster A4 21x30cm Kissin'
Poster A4 21x30cm Vit Owl
Poster A4 21x30cm Livet Er Nå

På tisdagen godkände ministerrådetJulgranskula Rosa TobiasPoster A3 30x42cm Human BeingJulgranskula Rosa Ann den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Julgranskula Blå Eva
Poster A4 21x30cm Flour Dancer

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenSilikonform Bakform Tårtdekorationsform Tåg Blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A3 30x42cm Make Noise