Motorola MBP50 Video Babymonitor


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Äggkokare 350W - Vit

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
NG Baby Spjälskydd bedside crib
Ägg-formar i 5 häftiga designer

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenAffisch Poster Emoji Pengar med Vingar Money 33x48 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Poster A4 21x30cm Lips
LED COB Down Reglerbar 9W spotlight

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Poster A4 21x30cm Grl Pwr

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Herrparaply Gräsand

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster A3 30x42cm KotteVäggdekor - Design Ögonvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Damparaply Dubbelfodrad röd
Tomte Textil Ljus Grå luva Dinglande ben

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Brödkavel i silikon

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Glögg Vinflaska Dekoration Hållare - Jultomte
A400 Womens Long Tights, Nexus
Poster A4 21x30cm Foggy Trees

På tisdagen godkände ministerrådetTavla trä med öppnareJulgranskula Grön IngvarJulgranskula Rosa Camilla den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Julgranskula Röd Margareta
Poster A3 30x42cm CS GO

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster A4 21x30cm Natural Satellite anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Poster A4 21x30cm Cupcake