Affisch Poster Födelseår år 1999 Nittiotalet 33x48


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Entrance

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Affisch Poster Storbrittanien London The Shard 33x48
Bokstavstavla - Rosa med bokstäver

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenKonstgjord Snö-Instant Snow-2st. Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Väggord - Tvättstuga
Poster A4 21x30cm The New Tits

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Fisher-Price, 3-i-1 Musikalisk Mobil

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Affisch Poster Karta över Sverige med Text Flagga 33x48

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster A4 21x30cm Ballerina ShoesVäggord - Älska...Skratta...Lev...vhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Affisch Poster Födelseår år 1994 Nittiotalet 33x48
Tomte tyg brun 71cm

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster A4 21x30cm Wine and Cheese

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster A4 21x30cm Elephant Galaxy Jar
Damparaply Blommor Dubbelfodrad
Poster A3 30x42cm Wildflowers

På tisdagen godkände ministerrådetFårskinnspall - VitJulgranskula Grön UlrikaPoster A4 21x30cm Wildflowers den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A4 21x30cm Horse Scenery
Julgranskula Grön Robin

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenPoster A4 21x30cm Grab A Friend anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

DNAmic Primary Long Tights, Deconstructed Camo Utility