Superstark LED-lampa Opal E27 2700K 1520 lumen


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Mystic Floral

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Affisch Poster Födelseår år 1992 Nittiotalet 33x48
Poster A4 21x30cm Retro Map

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenTavla LED Canvas Städer Bro 60x40cm Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gurktwister/grönsaksskärare
Anti-glid-matta, håller värdesakerna på plats i bilen

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Affisch Poster Födelseår år 1999 Nittiotalet 33x48

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
4x Dammsugarpåse - Miele GN

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Poster A4 21x30cm KottePoster A4 21x30cm Muhth-urvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Flow Brandvarnare Mr Owl LjusGrå
Poster A3 30x42cm Västerås

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster A3 30x42cm Chocolate Smudge

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster A4 21x30cm Wine and Cheese
Kids Concept, Våg
Poster A3 30x42cm Foggy Nature

På tisdagen godkände ministerrådetPoster A3 30x42cm Sky HighJulgranskula Röd AnneliJulgranskula Rosa Anton den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A4 21x30cm Makeup
Julgranskula Röd Oskar

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJulgranskula Grön Daniel anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Herrparaply knog handtag