Tactic - Alias SE)


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Dandelion

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Winter Season Inslagningsset för Paket Röd/Brun
Poster A4 21x30cm Sky High

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster A4 21x30cm Subway Nights Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Tavla LED Canvas Fyr 60x40cm
Hantel Ölglas

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Clementoni, Pyjamashjältarna Memospel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Väggdekor - True Love

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Tomte Röd/grå textil 44 cmPoster A3 30x42cm Lovely Popsiclevhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Motorola MBP87 Babymonitor WiFi Kamera Uppladningsbart Batteri
Poster A4 21x30cm Twigs

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Väggdekor/Väggord Välkommen hem till oss

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Proove Strömbrytare Vit Kron Dubbeltrapp Infälld
Flow Brandvarnare Nidal Trä
Brödkavel i silikon

På tisdagen godkände ministerrådetDöskalle Dekoration BlåPoster A4 21x30cm Albert EinsteinJulgranskula Röd Leif den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A3 30x42cm Home Is Where Mum Is
Julgranskula Rosa Agneta

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJulgranskula Röd Tommy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kids Concept, Brödrost, vit/grå