UBOT Vacuum Cleaner Robot dammsugare


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Poster A4 21x30cm Tuttifrutti

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
DOMINO SET
Poster A3 30x42cm Eat Glitter

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPoster A4 21x30cm Fjäder Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Potatis & Frukt Stav Skärare 3 Olika Blad Multifärgad
Kattunge Kuddfodral 40x40cm Vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Affisch Poster Karta över Sverige Sweden Flagga 33x48

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Motorola MBP8 Digital Babyvakt

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Paw Patrol Badponcho Badhandduk Poncho 115*50cmPoster A4 21x30cm Remember What You Promised Vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Affisch/Poster Karta över Göteborg 33x48cm
Poster A3 30x42cm The Old Moped

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Poster A3 30x42cm Foggy Trees

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Poster A3 30x42cm Vegetables
Affisch Poster Emoji Fist Knytnäve Fistbump 33x48
Poster A3 30x42cm Trenger Potet

På tisdagen godkände ministerrådetPoster A3 30x42cm WillowPoster A3 30x42cm AttractionJulgranskula Blå Daniel den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Poster A3 30x42cm Painted Beauty
Poster A4 21x30cm Hakuna Matata Vit

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJulgranskula Blå Niklas anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Kids Concept, Klosslastbil, svart