Ljushållare vägg Kärlek


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Köksknivar i rostfritt stål | Proffsknivar

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Poster - Afrika giraff ram 70x100cm
Maxida Sixtyseven Svart, Svart

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenStövlett Bdk navy, Blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Kmb montela vit napa, Vit
Sneaky Steve, Crasher Shoe, Herr, Whiskey

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Smartline Utomhustimer, 24tim, Jordad, IP44

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Vattenfilterpatron, Saeco Espressomaskin

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Potatisskrubb - skrubbhandskar potatis - nypotatis - potatisTrälåda "Skedar & Slevarvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Väggdekor väggord väggtext 60 / 40 grader
Reebok Classic Leather 50149, Barn, Svart

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Heavy Duty 5.0 Sand

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Vinluftare/Dekantör
Handmixer, 600W, Rostfritt stål
Platta Poly 5.0 Mörkbrun

På tisdagen godkände ministerrådetTubtömmare | Tubklämma för att tömma alla tuberSmidig Bordsfläkt fläkt i metal - 25x25 cmLED-downlight Dimbar Pure Vit 12W den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
NORDIC HOME CULTURE God Morgon brödrost, rostfritt stål
Bliz Active Luna Blå multi

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenBliz Active Rapid - Blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

New Balance WR996JV, Dam, Svart