Våra 20 bästa matsvampar


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Frukt Grön pom pom 1 st (30 cm)

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
The Alcoholic Society
Gul pom pom 1 st (25 cm)

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenStar Wars Fleecefilt Pläd 100x150cm R2D2 Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Pläd 130x160cm vit filt
SKRIVBORDSLAMPA KLASSISK

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
När dykaren lämnar sina kläder

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Barbie och den hemliga dörren

Försäkringskassan: Regeringen underskattar [lux.pro]® Bordslampa Charlottenburg-1xE14-40W-38,5xø18cm-svartAZzardo Impress - Bordslampa, Vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Champion High Cut Shoe Upstate Kängor, Dam, Papyrus
Coco bordslampa, Vit

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Havsö Bordslampa med marmorfot, Grön/Svart

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Texa Design Bordlampa Oden
Victoria's Design Ljusstake Tenn finish keramik 39cm
Agnes svart/guld

På tisdagen godkände ministerrådetLampa bord guld/rosa 54 cmStar Trading Glans - Sladdställ E27, MässingForever fönsterlampa cirkel 35cm krom den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Tak 4 spotlight mini LED
TAKLAMPA KRISTALL Guldfärgad 6L

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenTaklampa Klubbhatt Charlie anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ljusstake med stjärna