Tommy Jeans ICONIC BOOT - Snörstövletter - steel grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Zign Snörstövletter - brun

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Tommy Jeans RETRO RUNNER - Sneakers - ink
Bianco DERBY - Snörskor - light brun

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenPULL&BEAR Sneakers - vit/grå/röd Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Jan Vanderstorm EIGIL - Jeansshorts - blå
11 DEGREES CORE ZIP - Träningsbyxor - steel

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Truffle Man EVA TIE SHOE - Snörskor - navy

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Under Armour MAGNETICO SELECT FG - Fotbollsskor fasta dobbar - metallic faded gold

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Benetton Jeans straight leg - blå denimAntony Morato PANT MARLON - Tygbyxor - teakvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Under Armour ZONE 3 - Gym- & träningskor - academy/steel
Alpha Industries AIRMAN - Cargobyxor - dark oliv

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Bershka JOGGINGHOSE - Tygbyxor - light grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. BOSS ATHLEISURE MAINE - Jeans straight leg - navy
Vagabond PAUL - Sneakers - indigo
BOSS CASUAL Tygbyxor - dark röd

På tisdagen godkände ministerrådetboohoo MAN JOGGERS WITH TAPING - Träningsbyxor - gråBugatti Tygbyxor - grauCarhartt WIP AVIATION COLUMBIA - Cargobyxor - rover grön den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Cars Jeans SHIELD - Jeans slim fit - grå used
Cheap Monday TIGHT - Jeans Skinny Fit - blå dose

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenCayler & Sons Träningsbyxor - heather grå/navy anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vibram Fivefingers KSO - Löparskor - taupea/palm/grå