Polo Ralph Lauren THORTON - Sneakers - vit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Salewa MTN TRAINER GTX - Hikingskor - charcoal/papavero

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Polo Ralph Lauren SHERWIN - Sneakers - vit
Shepherd BOSSE - Tofflor & inneskor - antique/cognac

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenSamsøe & Samsøe KOLAR - Sneakers - dark sapphire Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Salomon RX MOC 4.0 REGENRATION - Vandringssandaler - vit
Shoe The Bear COLE - Sneakers - washed rosa

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
PS Paul Smith TOMPKINS - Eleganta snörskor - hazel

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
PULL&BEAR Stövletter - beige

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Selected Homme Eleganta snörskor - dark navySIKSILK EVOLUTION - Sneakers - khakivhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Scarpa MOJITO GTX - Hikingskor - atlantic blå
s.Oliver Snörstövletter - tan

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Sneaky Steve AWARE - Snörstövletter - bordeaux

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Superdry tåsandaler - dark navy/optic vit
Rödskins EBIEN - Snörstövletter - cognac
Superdry RETRO PRO - Sneakers - blå denim

På tisdagen godkände ministerrådetTommy Hilfiger BADGE HOMESLIPPER - Tofflor & inneskor - midnightTommy Hilfiger HARLOW - Sneakers - navy/primrose rosaTommy Hilfiger LIGHT LACE UP SHOE - Sneakers - blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Topman CRONOS - Sneakers - navy
Vagabond HARVEY - Stövletter - java

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenWalk London DARCY - Snörskor - taupe anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Reebok Classic FLOATRIDE 6000 - Sneakers - grön