Lacoste AVANCE - Sneakers - vit/offvit


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Magnanni Stövletter - cognac

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Lacoste COURT MASTER - Sneakers - navy/blå
Mizuno WAVE V - Indoorskor - vit/reflex blå/nasturtium

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenMadden by Steve Madden RETTY - Sportiga snörskor - cognac Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Mammut HUECO LOW GTX MEN - Hikingskor - iguana/dark crumble
Merrell GLOVE 4 - Löparskor terräng - tropical punch

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Lacoste EVARA - Sneakers - light grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Lacoste FIT - Sneakers - navy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar MSGM EMBROIDERY CUPSOLE - Sneakers - khakiMustang Stövletter - mittelbraunvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Lacoste SIDELINE - Sneakers - offvit/röd
New Balance ML574 - Sneakers - sea smoke

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
New Look ALDEN DESERT - Sportiga snörskor - mid grå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Skechers Performance GO WALK MAX - Promenadskor - navy/vit
le coq sportif CARCANS WINTER SPORT - Sneakers - dress blå/reglisse
Pantofola d`Oro UMITO UOMO - Sneakers - tortoise shell

På tisdagen godkände ministerrådetPepe Jeans TINKER PRO - Sneakers - navyPier One Snörskor - blåPolo Ralph Lauren KIERAN - Snörstövletter - snuff den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Primosole MATTEO 3 EYE DERBY - Eleganta snörskor - blå
Scarpa Hikingskor - ottanio/spring

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenReplay CLUTCH - Snörstövletter - dark brun anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Lloyd DAGGET - Eleganta snörskor - schwarz