Under Armour OUTRUN THE STORM PANT - Träningsbyxor - grün/schwarz


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
We are Cph ERIK - Skjorta - olive

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Under Armour SPORTSTYLE SHORT - Träningsshorts - academy/onyx vit
Weekday ANTON WASHED - T-shirt - bas - blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenWeekday HOODIE - Luvtröja - orange Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Wemoto WALTER - Skjorta - navyblå
Wood Wood ALONE - T-shirt med print - grå melange

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
URBN SAINT Sweatshirt - marsala

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Volcom LUMBERG - Skjorta - vineyard grön

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Wrangler LOGO RINGER TEE - T-shirt med print - high risk rödYOURTURN Skjorta - vitvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Volcom MYSTICAL STONE - T-shirt med print - dark grå
YOURTURN Linne - mottled grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
YOURTURN Långärmad tröja - blå

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. YOURTURN Luvtröja - mottled light grå
Vans CLASSIC FIT - Långärmad tröja - apricot ice
YOURTURN Fluga - bordeaux

På tisdagen godkände ministerrådetYour Turn Active Träningsbyxor - mottled gråZadig & Voltaire SPENCER ADRE - Luvtröja - mottled dark gråZalando Essentials SET - Pyjamas - dark blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Versace tåsandaler - nero/oro caldo
Asics Tiger GEL-DS TRAINER OG - Sneakers - vit/mid grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenASICS GEL-TASK MT - Indoorskor - vit/blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Vans HUNTER - Luvtröja - camo