Marc O'Polo LONG SLEEVE COLLAR - Piké - victoria blå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Mustang APPLICATION - Sweatshirt - dark sapphire

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Marc O'Polo Väst - total eclipse
Napapijri SAXY - T-shirt med print - blå marine

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenNapapijri BENOS CREW - Sweatshirt - medium grå melange Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Napapijri ARUSHA - Parkas - grön musk
New Look OXFORD - Skjorta - dark khaki

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Mennace HALF ZIP - Skjorta - light brun

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Mennace TEE MENNACE HIGH BUILD LOGO - T-shirt med print - grå

Försäkringskassan: Regeringen underskattar New Look TONAL TEXT TEE - T-shirt med print - gråNew Look ENTRY BORG HOOD - Parkas - navyvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Maharishi BALANCE - T-shirt med print - vit
Nudie Jeans STEN - Skjorta - denim

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Obey Clothing HOUSE - T-shirt med print - lavender

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Obey Clothing STRONG MINDS - Luvtröja - heather grå
Minimum TROEN - Skjorta - havtorn
OLYMP No. Six SLIM FIT - Skjorta - dark grå

På tisdagen godkände ministerrådetOLYMP Luxor COMFORT FIT - Kostymskjorta - vitOLYMP Level Five Kostymskjorta - marineOnly & Sons B&TONSPIQUE - Skjorta - blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Only & Sons ONSALBERT NEW TEE - T-shirt - bas - seagrass
Only & Sons B&TONSMATT LONGY TEE - T-shirt - bas - mottled light grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenOnly & Sons ONSFARRELL TEE - T-shirt med print - cabernet anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Minimum ASKER - T-shirt med print - vit