Skylt i trä "Prins"


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Skolplansch Canvasvepa - Fiske

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
3D Tavla - Man's Ruin
My Little Pony, Retro Moonstone

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenVäggmonterad silikonhållare för tandkräm tandborste Rakhyvel Blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Gosedjur Gris
Descendants Signature Mal Isle of the Lost

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Skorförvaringsväska i nylon - grå

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Pizzaslicer

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Hängande trähjärtanGosedjur Korpvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Pantofola d'Oro Imola Low sneakers, Svart
TY Beanie Boos Clip Icy Vit säl

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Frog Prince Kiss

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. Babblarna Minisar Bobbo
Spider-Man Vatten skor blå
Barbie Fashionistas Rainbow Sparkle nr 90

På tisdagen godkände ministerrådetPlay, Peppy Pets MopsShopkins Shoppies World Vacation - Sosaie ColaVäggdekor väggord Yesterday Tomorrow Today 56x36cm den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Skylt, Message heart - Farfar
Ever After High Birthday Ball C.A. Cupid

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenKuu Kuu Harajuku Fashion Swap Fun Angel Doll anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Turtles Badhandduk Poncho 115*50cm