Good For Nothing LONG SLEEVE - Långärmad tröja - dark grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Hummel CORE - Träningsshorts - true blå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
Golden Equation CONTRAST TEE - T-shirt med print - vit
HUGO JEFFERY - Kavaj - dark blå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenHUGO JENNO SLIM FIT - Kostymskjorta - light/pastel blå Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt HUGO ERONDO - Kostymskjorta - vit
HUGO EVART - Skjorta - open vit

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
GAP NEW BEST - T-shirt - bas - navy heather

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
GAP US FLAG DOORBUSTER - T-shirt med print - new off vit

Försäkringskassan: Regeringen underskattar HUGO DAZEL - Piké - weißHUGO BOW TIE FASHION - Fluga - open rosavhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
GAP STRETCH LOGO - Piké - deep cobalt
INDICODE JEANS IMRANE - T-shirt med print - dark grå

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
INDICODE JEANS ANGUS - Luvtröja - charcoal mix

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. IZOD Skjorta - mazzainre blå
GAP ARCH - Huvtröja med dragkedja - charcoal grå
JAKO MANCHESTER - Träningsshorts - rot

På tisdagen godkände ministerrådetJan Vanderstorm Skjorta - blå/grönJan Vanderstorm LEEMES - Huvtröja med dragkedja - dark gråJ.CREW MENS STRETCH OXFORD SLIM FIT - Skjorta - raincoat blå den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
Joseph CREW MOLLETON - Sweatshirt - vit
J.LINDEBERG Kostymbyxor - dk grå melange

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenJ.LINDEBERG THROW RING LOOP - Sweatshirt - vit anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

GAP LOGO CREW - Sweatshirt - tapestry navy