edc by Esprit HENLEY - Långärmad tröja - grå


Allt fler får vänta på att få de insatser som de blivit beviljade av socialtjänsten. Var tredje person som blivit beviljade en insats enligt LSS har väntat i mer än ett år, visar nya siffror.
Esprit BUTTON - Kofta - grå

»Du kan lösa allt, bara du inte är så jävla rädd«


De har arrangerat allt från författarsamtal till rejvfester. Efter tre år vet Eddie Wheeler och hans kollegor hur man skapar tillgängliga kulturevenemang som välkomnar alla.
edc by Esprit TEE - T-shirt - bas - olive
Esprit Collection Kostym - grå

Nu ska statistiken om levnadsförhållanden bli bättre


Statistiken om levnadsförhållanden för personer med funktionsnedsättning ska bli bättre. Regeringen beställer tydligare siffror från Statistiska centralbyrån.

»Uppföljningen är den viktiga styrningen«


Med fokus på kunskap, uppföljning och analys vill utredarenEton SUPER SLIM FIT - Kostymskjorta - weiß Martin Olauzon förverkliga FN-konventionen i alla delar av samhället. Men hans förslag om hur funktionshinderpolitiken ska styras får kritik för att inte vara tillräckligt offensivt Falke SENSITIVE LONDON - Strumpor - anthrazit
Filippa K Luvtröja - beluga

Sju prioriterade områden, en nationell samordnare och lite universell utformning. Det är några av förslagen från styrutredningen för funktionshinderpolitiken som lade fram sitt slutbetänkande på tisdagen.
Edwin WORLDWIDE LOVE - Långärmad tröja - vit

Kortare handläggningstider har lett till högre utbetalningar av bilstöd, skriver Försäkringskassan i en ny prognos. Men framtiden är fortsatt osäker.
Editions MR MATHIS - Sweatshirt - burgundy

Försäkringskassan: Regeringen underskattar Farah STEEN SLIM FIT - Skjorta - gravelFarah RADLEY SLM - Skjorta - oceanvhur många som påveras av förslaget att räkna hjälp med andning som grundläggande behov av personlig assistans.
Eisern FCUB - Klubbkläder - vit
Farah GROVES RINGER TEE - T-shirt - bas - true navy

Man nekades att åka buss – Nu går DO till domstol


En rullstolsanvändare i Västmanland fick inte åka med regiontrafikens bussar. Nu stämmer Diskrimineringsombudsmannen (DO) bussbolaget för diskriminering i form av bristande tillgänglighet.
Farah Tailoring THORNVILLE - Kostymbyxor - yale

Regeringens prognos: Så mycket minskar antalet assistansberättigade


Trots uttalade ambitioner att förstärka LSS räknar regeringen med att antalet personer som har rätt till assistansersättning fortsätter att minska. FIRST FRSKILLIAN SHORTS - Träningsshorts - dress blås
Element TRILLIN - Luvtröja - gentian violet
Funky Buddha Skjorta - maroon

På tisdagen godkände ministerrådetGANT Skjorta - marineGANT COLLAR - Piké - thunder blåGANT THE CLOUD VEST - Väst - navy den uppgörelse som parlamentet antog för snart en månad sedan. Nu ställs nya krav på tillgänglighet inom unionen.
GAP HOLIDAY DONEGAL - Skjorta - heather grå
GAP ORIGINAL ARCH CREW - Sweatshirt - heather grå

I den kommande vårbudgeten ökar regeringenGuess HARRY TEE - T-shirt med print - röd/vit/blå anslaget till den statliga assistansersättningen. Ändringen en följd av att fler får rätt till assistans när andning och sondmatning åter räknas som grundläggande behov.

Ellesse VETTORIO - T-shirt med print - vit